Λεχούρι

Γίνε ταξιδευτής, μη μείνεις τουρίστας... Ξέφυγε απ’τα γνωστά μονοπάτια. Άφησε τους άλλους να συνωστίζονται και να μποτιλιάρονται στα διάσημα ορεινά θέρετρα και ακολούθησε μας σ’αυτό το διαφορετικό ταξίδι.

Το Λεχούρι είναι χτισμένο σε μια από τις ελατόφυτες πλαγιές του Ερύμανθου. Βρίσκεται σε υψόμετρο 1000μ και απέχει 45χιλ. απ’τα Καλάβρυτα. Αξίζει να περπατήσετε ανάμεσα στα πέτρινα σπίτια, να απολαύσετε το φαγητό και τον καφέ σας στις παραδοσιακές ταβέρνες του χωριού και να επισκεφθείτε τον Πύργο του Λεχουρίτη (οπλαρχηγού του 1821) που σήμερα έχει μετατραπεί σε ιστορικό και λαογραφικό μουσείο από την ιδιοκτήτρια του.

Επιλέξτε να μείνετε στον ξενώνα του χωριού... και δεν θα χάσετε!

Σημαντικό μνημείο απ’το παρελθόν είναι και ο Άι Γιώργης, μικρομονάστηρο του 16ου αιώνα. Το χωριό είναι δημοφιλές και στους φίλους των 4Χ4, καθώς αποτελεί ορμητήριο προκειμένου να διασχίσουν το ελατοδάσος προς και από την Βλασία. Για τους λάτρεις της πεζοπορίας υπάρχει και το αναγνωρισμένο μονοπάτι Λεχούρι-Κέρτεζη, μέσα απ΄το μαγευτικό ελατοδάσος της Καπρίβαινας. Το χωριό αριθμεί πάνω από 40 πηγές, διάσπαρτες στα δάση του.

Θα αντιληφθείς εύκολα ότι υπάρχουν μέρη που μπορούν να σε εκπλήξουν με τη φυσική ομορφιά τους, τα πολιτιστικά τους στοιχεία, την ζεστασιά των κατοίκων τους και διαφυλάττουν ανέγγιχτη αυτή την ομορφιά, αλλά και την σημαντική ιστορία τους, που ξεκινά ήδη απ’την εποχή των μύθων!

Αρκεί να τα πλησιάσεις, να νιώσεις την αύρα τους, να τα γνωρίσεις.

Sign In